Vsi prispevki

Postopek izdelave špalet strešnih/oken/vrat.

– Podkonstrukcija strešnega okna

Pri poševninah uporabimo najvišji in najnižji CD profil (glede na pozicijo okna), na katerega namestimo UD profila v vertikalni liniji okna.

Izdelava špalet strešnih oken in vrat 1

Za vertikale in horizontale okna (zgoraj-spodaj) uporabimo UD profile ki jih pritrdimo na »špirovce« ali drugi leseni del ob okno.

Izdelava špalet strešnih oken in vrat 2

Zelo podobno situacijo imamo ko oblagamo špalete okna in vrat. Uporabimo dva CD profila vertikalno in UD profile za »preklade«

  • Izdelava špalet strešnih oken in vrat 3
  • Izdelava špalet strešnih oken in vrat 4
  • Izdelava špalet strešnih oken in vrat 5

– Zapiranje oken/vrat z vlagoodpornimi ploščami

Vmesni prostor med lesom in profili zapolnimo z Knauf insulation vsaj Unifit 35 ali boljšo. Velikokrat so okna nameščena tik ob »špirovcih« in za izolacijo ni prostora.

Izdelava špalet strešnih oken in vrat 6

Ne pozabimo še na parno zaporo vseh zunanjih sten in stropov, ki jo najbolje naredimo z alu armirano folijo. Vse spoje je potrebno zalepiti.

Izdelava špalet strešnih oken in vrat 7

Plošče režemo po dolžini, da imamo kar največji izkoristek. Večino strešnih oken kot je Velux imajo »kanal« v katerega se knauf plošča prilega. Vedno uporabite le vlagoodporne plošče. V izogib težavam z pravilnimi koti uporabite digitalni kotomer.

Izdelava špalet strešnih oken in vrat 8

-Montaža aluminjastih vogalnikov z Uniflott

Ko imate plošče nameščene uporabite alu vogalnike ( 90 in 135 stopinjske) za vogale špalet oken in vrat. Pričvrstite jih z vijaki direktno v profile na 50cm razmika in potopite z bandažirno maso Uniflott.