Vsi prispevki

Postopek izdelave špalet strešnih/oken/vrat.

– Podkonstrukcija strešnega okna

Pri poševninah uporabimo najvišji in najnižji CD profil (glede na pozicijo okna), na katerega namestimo UD profila v vertikalni liniji okna.

Za vertikale in horizontale okna (zgoraj-spodaj) uporabimo UD profile ki jih pritrdimo na »špirovce« ali drugi leseni del ob okno.

Zelo podobno situacijo imamo ko oblagamo špalete okna in vrat. Uporabimo dva CD profila vertikalno in UD profile za »preklade«

– Zapiranje oken/vrat z vlagoodpornimi ploščami

Vmesni prostor med lesom in profili zapolnimo z Knauf insulation vsaj Unifit 35 ali boljšo. Velikokrat so okna nameščena tik ob »špirovcih« in za izolacijo ni prostora.

Ne pozabimo še na parno zaporo vseh zunanjih sten in stropov, ki jo najbolje naredimo z alu armirano folijo. Vse spoje je potrebno zalepiti.

Plošče režemo po dolžini, da imamo kar največji izkoristek. Večino strešnih oken kot je Velux imajo »kanal« v katerega se knauf plošča prilega. Vedno uporabite le vlagoodporne plošče. V izogib težavam z pravilnimi koti uporabite digitalni kotomer.

-Montaža aluminjastih vogalnikov z Uniflott

Ko imate plošče nameščene uporabite alu vogalnike ( 90 in 135 stopinjske) za vogale špalet oken in vrat. Pričvrstite jih z vijaki direktno v profile na 50cm razmika in potopite z bandažirno maso Uniflott.