Vsi prispevki

Ko inštalaterji opravijo svoje delo je čas za dokončanje sten.

Postopek zapiranja predelnih sten in  bandažiranje spojev.

-A Zapiranje sten z enojno knauf oblogo

Stene zapiramo enostransko in vmesni prostor med profili zapolnimo z izolacijo Knauf insulation. Debelina izolacije je odvisna od širine CW profilov.

Neoriginalne spoje plošč obrežemo pod kotom 45 stopinj vendar le tam kjer se plošče na ravnini stikajo med seboj. Polagamo jih vodoravno na konstrukcijo stene ter z vijaki 2.5 vijačimo na CW-UW profile. Pri tem pazimo na razmak med vijaki max. 30cm in zamik spojev plošč (T) .

-B Zapiranje sten z dvojno knauf oblogo

Če se odločimo za dvojno oblogo stene, prvi sloj plošč obračamo pokonci oz. navpično (križamo plošče) ter združujemo spoje (original-original). Originalne stike plošč bandažiramo, da v drugem sloju preprečimo pokanje plošč ko vijačimo na stikih

Za drugi sloj plošč glej točko A.

-C Zapiranje sten z knauf vlagodpornimi (VGP) ploščami

Enak postopek kot pri točki A. Bandažirane stene kopalnice premažemo z Mapegum izdelkom na najbolj vlagi izpostavljenim mestom.

Na drugi strani kopalnice lahko uporabite klasične mavčne plošče, saj prostor ne bo izpostavljen vlagi.

-Bandažiranje spojev plošč

Originalne spoje plošč oblepimo z knauf samolepilno mrežico ter jih bandažiramo z maso Uniflott.  Za neoriginalne spoje plošč uporabimo knauf mrežico iz steklenih vlaken. Spoje knauf plošč vedno bandažiramo v dveh rokah da dosežemo kvaliteto Q2.

Na stečiščih predelnih sten (knauf-knauf) uporabimo bandažni trak iz papirja ki se na sredini prepogne v  90 stopinjski kot.

Na stečišču predelne stene z zidano  uporabimo ločilni samolepilni trak ki ga lepimo na zidano steno (drsni stik).

Na vogale namestimo aluminjaste vogalnike da preprečimo poškodbe.